Fondöten Fırçalarım

5 Haziran 2015 Cuma

   Merhaba, bugün elimdeki fondöten fırçalarını anlatıyorum. Şimdiye kadar kullanmış olduğum fakat şu an elimde olmayanları da yazının sonunda belirteceğim.


  Fırçalarım, makyaj masamın üzerinde, yukarıdaki gibi, o akrilik bardakta duruyor. Görevlerine göre ayırdığım için, fondöten fırçalarının hepsi aynı yerde. Aşağıdaki fotoğrafta soldan sağa sırasıyla; Sigma F50, Real Techniques Buffing Brush, Sigma F84, Real Techniques Multi Task Brush, Sephora 45, Sigma 3DHD Kabuki, Shiseido Fondöten Fırçası ve Real Techniques Expert Face Brush bulunmakta.

Sigma F50, Rt Buffing, Sigma F84, Rt Multi Task, Sephora 45,  Sigma 3dhd kabuki, Shiseido, Rt Expert Face
  Sigma F50: Duo-fibre denilen yapıda. Beyaz uç kısımları gerçekten çok çok yumuşak. Çoğu markada fondöten fırçası olarak bu tipteki fırçalar önerilse de, ben kendisiyle bronzer ya da allık uygularken daha iyi anlaşıyorum. Uçlara doğru genişliyor ve kıllar arasındaki uzaklık artıyor. Bu yüzden eğer fondöten uygulayacaksanız, yüzünüze bastırmadan hafifçe değdirerek hareket ettirmelisiniz. Aksi halde iz bırakıyor. Eğer iyi durulanmazsa, kıllarının uç kısımları yapışık kalıyor. Bu yüzden ben bronzer-allık uygulaması için kullanıyorum, hatta benim en sevdiğim bronzer fırçam. Hafif bir sonuç verdiğinden sabitleyici pudra için de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

  RT Buffing Brush: İsmiyle özdeşleşen, "buffing" yani fondöteni yedirme, cilde oturtma dendiği zaman akla ilk gelen (bence) en başarılı fırçalardan biri. Yine çok yumuşak ve aynı zamanda asla çizgi izi bırakmayan bir fırça. Nars renkli nemlendirici, Mac face&body fondöten ve Make Up For Ever face&body fondöten (üçünü de kullanmış biri olarak söylüyorum) gibi çok ince yapılı ürünlerde dahi başarılı sonuç veren, kesinlikle herkeste bulunmalı diyebileceğim 2-3 fırçadan biri. 

  Sigma F84 Angled Kabuki: Kılları yumuşak fakat çok çok sık olan, açılı bir fırça. Bu sebeple, temizliği diğerlerine göre en zor fırça diyebilirim. Bir de yedirme değil de tampon hareketlerle bu fırçayı kullanırsanız, fondöteninizin kapatıcılık başarısını inanılmaz arttırıyor. Fakat, ince yapılı fondötenler için, ürünü emdiğinden dolayı, biraz israfa neden olabiliyor. Dikkatli kullanılmadığında çizgi izi bırakması muhtemel.
Fondöten Fırçaları 1
  RT Multi Task Brush: Real techniques'e ait bu fırçayı bu listeye adı dolayısıyla ekledim. Çünkü ben multi task brush ile asla fondöten uygulayamıyorum, ki bu kesinlikle benim sorunum. Ne yaparsam yapayım iz bırakmasını engelleyemedim. Ama benim için, çok başarılı bir allık fırçası. 

  Sephora 45: Aslında ismi, mineral pudra fırçası olsa da, kesinlikle pudra için kullanılamayacak kadar sık kıllara sahip. Benim asıl kullanmak istediğim fırçalar kirliyse başvurduğum, yedek fondöten fırçam diyebilirim. Oldukça yumuşak kılları var ve temizlenmesi zor olanlardan biri. Kuruması da uzun bir zaman alıyor. İlk 3'e giremez ama kendisi eskiyene kadar elimden çıkarmayı da düşünmüyorum. 

  Sigma 3DHD Kabuki: Sık kıllı bir kabuki. Şekli itibarıyla alışması zaman alacak bir fırça. Fakat verdiği sonuçtan çok çok memnunum. Ayrıntılı yazısı şurada. 

Fondöten Fırçaları 2
  Shiseido Fondöten Fırçası: En son aldığım bu Shiseido, elimdekiler arasında, en seçici fırça. Likit ürünlerle ne yazık ki anlaşamıyor, çünkü kıllarının sıklığı sebebiyle fondötenin neredeyse çoğunu yutuyor. Dolayısıyla Mac ya da Make Up For Ever 'ın  Face&Body isimli fondötenleri için uyumsuz, fakat Nars renkli nemlendirici ya da Shiseido Bb gibi bir nebze daha örtücü ve krem yapılı ürünler için biçilmez kaftan. Boyu gerçekten çok ufak, bu kontrol sağlamak açısından olumlu bir özellik. Az da olsa bir açısı var. Dümdüz değil. Yüze iyi oturuyor. Gerçekten hiç iz bırakmıyor. Her kabuki gibi, bunun da kuruma süresi çok kısa değil. Hatta yukarıdaki fotoğrafta henüz tam kurumamıştı.

  RT Expert Face: Meşhuuur mu meşhur Expert Face, aslında memnun olduğum ama kullanmaktan sıkıldığım bir fırça. En sevdiğim özelliği çabuk kuruması. Buffing Brush'a göre daha sık kıllı. Birçok fondötene uyum sağlayan, fiyatına göre bakıldığında en başarılı fondöten fırçalarından biri.

  Daha önce kullandığım fakat şu an elimde olmayan fondöten fırçaları; Sigma F80'i elimden çıkardım çünkü, şekli benim için çok küt idi ve çok zor temizleniyordu. Rt fondöten fırçasını ise klasik, badana tipi fırçalardan olduğu için kullanamadım. O tipteki fırçalar da bence alışana kadar oldukça zorlayan şekle sahipler. Sigma F55 ise, F50'nin daha ince versiyonu. Benim yüzüme küçük kaldığı için elimde tutmam gereksizdi.

  Yukarıda anlattığım 8 fırça içinde, 3 tane seçmem gerekirse; RT Buffing Brush'ı, Shiseido Fondöten fırçasını ve Sigma 3dhd kabuki fırçayı seçerim.
  Sizin severek kullandığınız fondöten fırçaları hangileri? 

6 yorum :

  1. sanırım shiseido fırçayı alacağım :D o yapıdaki fırçalar hoşuma gidiyor benim de. Çok yararlı bir yazı olmuş çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Sizce expert face brush mac face&body için uygun mudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki, bunun kuralı yok, Dikkatli uygularsanız sorun olmaz <3

      Sil
  3. Sigma 3dhd yi begenen ilk sizi gordum ve sasirdim. Kullandiginiz urunun nerdeyse yarisini yutuyor, bosu bosuna urun israfi yapiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın:) Hangi ürünü hangi fırçayla uyguladığınıza göre değişir tabi ki. Çünkü bütün kabukiler ürün yutar. Eğer ürünü fırçaya alıp, sonra yüze sürmeye çabalarsanız oldukça fazla yutar. Fakat yüze nokta nokta ürün koyup, fırçayı çok bastırmadan hareket ettirirseniz, yutma miktarı en aza iner. Fırçanın detaylı yazısında nasıl kullandığım yazıyor zaten. Değerli yorumunuz için teşekkürler, tabi ki her ürün hakkında aynı şeyi düşünme zorunluluğumuz yok:)

      Sil

Makeuphints © 2014-2015. İzinsiz kopyalanamaz | Destek- Blogger

Tasarım-Design- Değmesin yağlı boya