Dior Skinflash Primer / Makyaj Bazı

2 Nisan 2015 Perşembe

    Merhaba, bugün yaklaşık 3 ay önce satın almış olduğum bir makyaj bazını anlatacağım. Ciltte; çoğu zaman mat bitişi değil, aydınlık, canlı ve duru görüntüyü seviyorum. Bu yüzden makyaj bazı alırken, ışığı yansıtma özelliği olanlar ilgimi çekiyor. 


    Dior Skinflash Primer; renksiz, fırça uçlu bir baz. Tek renk olarak üretilmiş. 001 Sheer Glow.  Kapağını açtığınızda, lip balm açar gibi çevirerek ürünün fırçaya gelmesi sağlanıyor. Yanakların yüksek noktalarına, alın ortasına ve çene gibi ışığın ilk vuracağı noktalara uygulamayı tercih ediyorum. Böylece yüz, çok doğal bir canlılık kazanıyor. Üzerine, her zamanki makyajınızı uygulayabiliyorsunuz. Ben bu bazın, allığın ya da cilt makyajının kalıcılığını arttırdığını düşünmüyorum. Bu yüzden sadece verdiği aydınlık görünüm için kullanıyorum. Simli değil, sadece canlandırıyor. Karşılaştırmam gerekirse, etkisi Mac Strobe Cream'e göre çok daha hafif. Onun kadar belli olmuyor.


    Skinflash Primer, silikonlu bir ürün değil. Su bazlı bir ürün. Losyon kıvamında. Aynı zamanda, etkinliğini arttırmak için 'hyaluronik asit' ile de zenginleştirilmiş. Bu asit, vücutta zaten olan ama 30 yaşından sonra azalmaya başlayan bir maddeymiş. Bu sebeple de, en doğal dolgu maddesi olarak gösteriliyormuş. (Bunları tabi ki bu yazıyı yazarken araştırdım)  İçeriğinde Hyaluronik asit olan bu bazın da bu yüzden, donukluğu alıp yerini daha taze bir görünüme bıraktığını söyleyebiliriz. 


    Net olmasa da, ortalama 150 tl gibi bir fiyatının olduğunu hatırlıyorum. Tavsiye edip etmeyeceğime gelecek olursak; ben bitene kadar kullanacağım ama bitince tekrar almayacağım. Verdiği sonuç beni tatmin etmediği için, Mac Strobe Cream varken buna hiç gerek yok bence. 
    Işıltı veren baz önerilerinizi bekliyorum <3



1 yorum :

  1. Drugstore Loreal lumi magic base ama cok cok basarili degil, Clarins eclat minute en sevdigim ustelik 3 tonu var, ben de bu aralar Chanel be blanc du chanel i merak ediyorum.....sevgiler.

    YanıtlaSil

Makeuphints © 2014-2015. İzinsiz kopyalanamaz | Destek- Blogger

Tasarım-Design- Değmesin yağlı boya