Urban Decay / "NAKED 2 Basics" Far Paleti

6 Nisan 2016 Çarşamba

  Merhaba! Bugünkü yazı, Urban Decay dendiğinde akla ilk gelen NAKED far paletlerinden, temel renkleri içeren Naked2 Basics üzerine olacak.

 İlk çıkan Naked Basics'ten çok memnun kalınca ikinciyi de almadan duramadım. Palete yakından bakalım: 

  Naked2 Basics; bir tanesi sedefli diğerleri mat olmak üzere 6 fardan oluşuyor. 
  • Skimp: Paletin mat olmayan tek farı. Çok doğal, rahatsız etmeyen bir aydınlığı var. Göz pınarı ve kaş altı için alışılan farlara göre biraz daha koyu ama doğallıktan yanaysanız severek kullanırsınız. Üstelik bembeyaz olmadığı için, tüm göz kapağında da güzel duruyor. Pigmentasyonu mat farlara göre biraz daha düşük seviyede.
  • Stark: Yine beyazdan uzak, hatta yavruağzına kaçan, ten rengi bir far. Tonu, hem baz far, hem de açık renk makyajlar için geçiş rengi olmaya müsait. Pigmentasyonu gayet iyi. Biraz tozlaşma yapıyor. 
  • Frisk: Paletin asıl geçiş rengi. Çok çok az kahvelik de içeren mat bir gri. 6 far içinde en soğuk tonlu olanı. Dumanlı makyajlarda da, başka renk kullanmadan sadece göz kalemiyle yapılan makyajlarda da katlanma bölgesi için joker bir renk diyebilirim. Fakat, geçiş için sıcak tonlar kullananlara ilk başta biraz farklı gelebilir. 
  • Cover: Paletteki 4. far, her ne kadar orta tonlu bir kahve gibi görünse de, renk verişi çok başarılı. Tüm göz kapağında da güzel duruyor fakat benim için hoş bir gölge rengi. Alt kirpik hattı boyunca da ince bir hat olarak çok güzel duruyor. İçerdiği grilik palette değil ama elimde oldukça belli oluyor. (aşağıdaki fotoğraflar) 
  •  Primal: Sondan ikinci renk, koyu ve oldukça pigmentli bir kahverengi. Elimden de anlaşıldığı gibi, göz kapağına da oldukça koyu geçiyor. Fırçayı bir kez dokundurmak istenilen koyu gölgeyi vermeye yetiyor.
  •  Undone: Tonunu hangi mantıkla seçtiklerine anlam veremediğim far. Ne siyah, ne gri, ne de kahverengi. Eyeliner olarak ince bir fırçayla da, makyajın daha da derinleşmesi için normal bir far fırçasıyla göz kenarlarına da uyguladım ama içime sindi mi? Pek değil. Yine de tabi ki hem pigmenti hem de koyu tonu sebebiyle kullanılabilen bir renk en azından. 

  Urban Decay ürünlerine Sephora mağazalarından, Bağdat Caddesi'ne yeni açılacak olan kendi mağazasından, ya da şuradan online olarak ulaşabilirsiniz.


   Nötr tonlardan oluşan sadece bir tane palet almak istiyor, fakat naked basics'lerden hangisini alacağınıza karar veremiyorsanız, benim tavsiyem ilk aşamada birinci basics'tir. Palet olarak onu daha kullanışlı buluyorum. Çünkü; siyahı simsiyah, en açık rengin aydınlatması ve tonu yeterli, baz far olarak da biri sari biri pembe alt tonlu olmak üzere iki seçeneğiniz var. Naked Basics'i daha önce şuraya yazmıştım. 

  Sizin iki palet arasındaki tercihiniz hangisi? 

  



  

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Makeuphints © 2014-2015. İzinsiz kopyalanamaz | Destek- Blogger

Tasarım-Design- Değmesin yağlı boya