Mac Farlar

24 Aralık 2015 Perşembe

  Merhaba! Bugün elimdeki tüm Mac farları tek bir yazıda anlatacağım. Böylece, renkler hakkında kısa bilgiler içeren, benim de okumayı sevdiğim arşiv yazılarından biri oluşacak. Şu an 13 tane Mac farım var, fakat bunlar bir hafta ya da bir ayda, hatta bir yılda bile oluşmadı. 2-3 sene içinde teker teker ala-sata bu günlere geldik :) Şimdi gelelim farlara:


  İlk dörtlü palet (aşağıdaki); wedge, bronze, sable ve handwritten 'dan oluşuyor. Wedge (sol-üst), en sık kullandığım geçiş renklerinden biri. Mat, çok açık bir sütlü kahve. Tozlaşma sorunu yok. Bronze (sağ-üst), son aldığım far. Altınlığı yoğunlukta, bronz ışıltılı bir kahverengi. Her cilt tonuna yakıştırıyorum.
  Sable (sol-alt), ikinci defa aldığım bir renk ve Mac farlar içinde en sevdiklerimden. Yine ışıltılı ve yine kahve tonu. Fakat içinde pembelik de bulunduran, her markada rastlayamayacağımız bir far. Tek başına bile harika duruyor. Handwritten (sağ-alt); mat bitişli, hem gözün dış kenarlarında, hem kirpik diplerinde güzel duran, koyu bir kahverengi. Soğuk alt tonlu.


   Aşağıdaki fotoğrafta soldan sağa; wedge, bronze, sable ve handwritten 'ı görebilirsiniz.

   

  İkinci dörtlüdeki renkler; swiss chocolate, mulch, antiqued ve twinks. Swiss chocolate (sol-üst), mat, sıcak bir çikolata kahve. Bendekinde mi bir sorun var bilmiyorum ama yapısı kupkuru. Fırçaya ya da parmağıma geliyor da, göz kapağına transfer olmuyor. Mulch (sağ-üst), bronz ışıltılı, sıcak alt tonlu bir kahverengi. Işıltısı, sim şeklinde.
  Antiqued (sol-alt), Anıl'ın tavsiyesiyle, en son aldığım far. Daha bir defa kullandım ama çok beğendim. Tam bir ışıltılı-bakır. Işıltısı sim değil, yansıma şeklinde. Bronz tende mükemmel durur. Tek başına güzel duran renklerden. Bu dörtlünün sağ-alt kısmında yer alan Twinks ise; sedefli, içinde mürdümlük barındıran kahverengi. En sevdiğim farlar arasında.
  

  Aşağıdaki fotoğrafta da soldan sağa; swiss chocolate, mulch, antiqued ve twinks'i görebilirsiniz.


  Yerlerine karar veremeyip, sürekli ikili kombinasyonlar oluşturduğum  diğer üç far; satin taupe, club ve patina. Satin taupe, Mac'in kendi sitesinde, gümüş ışıltılı boz kahve olarak tanımlanmış. Bence kahveliği çok da belli olmayan, grilik hatta morluk barındıran bir taupe rengi. En kullanışlı far renklerinden biri. Çoğu kişiye yakışacaktır. Benim çok uğraşmak istemediğim gece makyajlarında sürekli elimin gittiği far ise Club. Club, içinde hem yeşil, hem kırmızı hem de kahverengi olan çok yönlü bir renk. Işığa ve uyguladığınız miktara göre görünümü farklılaşıyor. Tek başına kullanarak, çok şık ve uğraşılmış görünen dumanlı makyajlar elde edebilirsiniz. Nemli fırçayla uygulayıp, görünümü yoğunlaştırmak da mümkün. Bu üçlünün sonuncusu, Patina; En az kullandığım, hatta neredeyse hiç kullanmadığım, içinde sarılık ve yeşillik olan boz kahve. Sedefli bitişe sahip. Aslında tek başına güzel duruyor, fakat ben kendime yakıştırmıyorum.


  Elimin üzerinde, soldan sağa, satin taupe, club ve patinayı görebilirsiniz.


  Yukarıdaki tüm farları refill olarak alıp, palete yerleştirdim. Fakat, aşağıdaki 2 farı, tekli olarak almayı tercih ettim. Çünkü soldaki Charcoal brown, kaşlarımda kullandığım; sağdaki Carbon ise, kirpik diplerinde eyeliner olarak uyguladığım iki mat far. Böylece teker teker yanıma alabiliyorum. Daha önce ayrı ayrı yazılarını yazmıştım. Charcoal brown için buraya, Carbon için ise şuraya tıklayabilirsiniz.


  Elimdeki 13 Mac far böyleydi. Daha önce kullanıp bitirdiğim Mac Dazzlelight farın yazısı ise şurada.
  Kullanmadığım 1-2 rengi elimden çıkarıp, yerlerine yenilerini almak istiyorum. Sizin önereceğiniz renkler var mı?

7 yorum :

  1. Woodwinked, soft brown ve all that glitters günlük kullanılabilecek güzel renkler. Özellikle woodwinked tam bir sür çık rengi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Woodwinked bende çok sarı durdu ama diğerlerine bakacağım:) teşekkürler <3

      Sil
  2. Daha önce mac farlarını kullanmadım ama bu yazıdan sonra hemen gidip alasım geldi :) Blogunuzu çok beğendim .Kendi bloguma da beklerim .makeupdunyam.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Satin taupe ve club bende de var ama renkleri gözümde sizin elinizde durduğu gibi durmuyor. Gözde her zaman daha az görünür biliyorum ama renklerin belirgin olması için uyguladığınız bir yöntem veya ürün var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mac'in paintpot krem farlarından "soft ochre" rengini kullanıyorum hep, baz olarak👍🏼

      Sil
  4. Swiss chocolate'ı severek kullanıyorum, öyle ki bazen elimin ayarı kaçıyor ve dağıtmak zorunda kalıyorum, çok pigmentli. Sigma E25 ile uyguluyorum genellikle. Sizin elinizdekinde bir sorun olababilir.

    Bir önerim olabilir. Sıcak kahve tonlarını seviyorsanız Texture'a bakabilirsiniz. Turuncuya kaçan tam bir toprak tonu. Göz kapağında tek başına da kullanılabilir. Aynı zamanda güzel bir geçiş rengi de olabilir. İçinde çok çok hafif ışıltılar var.

    YanıtlaSil
  5. Patina benim alıp almamak konusunda kararsız kaldığım bir renk göze uygulamadan almamak lazım sanırım.
    Star Violet ve Nocturnelle'yi öneririm her ikisi de çok güzel renkler benim de aklımda Club, All That Glitters almak var.:)

    YanıtlaSil

Makeuphints © 2014-2015. İzinsiz kopyalanamaz | Destek- Blogger

Tasarım-Design- Değmesin yağlı boya