Urban Decay / NAKED Basics

1 Mayıs 2015 Cuma

    Merhaba, sonunda ülkemize gelen Urban Decay'den Naked Basics far paletini anlatıyorum bugün. 
Ben, yaklaşık 2 sene önce Sephora'ya sınırlı sayıda geldiği zaman almıştım. O zaman 72 tl idi. Şu anda 95 tl. Kurlara da bakarsak, makul bir fiyattan satıldığını söyleyebiliriz. 


    Gelelim palete, öncelikle, içinde kapağıyla aynı boyutta, büyük bir aynası var. Naked Basics; 5'i mat, 1 tanesi de metalik bitişli olmak üzere 6 adet fardan oluşuyor. Farların isimleri paletin üzerinde yazıyor. Soldan sağa (açıktan-koyuya) renkler ; Venus, Foxy, W.O.S, Naked 2, Faint ve Crave.  


    Başta metalik bitişli diye bahsettiğim far, ilk sıradaki Venus. İçinde sim vs. barındırmıyor. Kaş altı ve göz pınarı için ideal aydınlığı elde etmemizi sağlayacak bir yansıma yaratıyor. Bembeyaz değil, içinde bejlik bulunduruyor.
    Foxy, sarı alt tonlu bir ten rengi. Gözkapağımın rengini eşitlemede severek kullandığım bir renk. Mac Brule'ye çok benziyor. Aynı zamanda Wet n Wild Brule'ye de. 
    W.O.S (walk of shame) de yine, çok açık da olsa içinde pembelik bulunduran bir gözkapağı astar rengi. 



    Naked 2. küllü bir sütlü kahve. Mac Omega'ya muadil gösteriliyor. Omega'dan azıcık daha açık. Gözün katlanma yerini belirginleştirip, göz makyajının sınırlarını belirlemede kurtarıcı bir renk. Günlük olarak sadece bunu kullandığım, çok oluyor.
    Faint , çok koyu olmayan, bir kahverengi. Soğuk alt tonlu. Daha belirgin makyajlar için, çok kullanışlı bir kahve tonu.
Naked 2 ve Faint renkleri,  kaşlar için de kullanılabilir.
    Crave ise, kahve alt tonlu bir siyah. Koyu göz makyajlarında en dış köşelere, en çok ve sıklıkla da kirpik diplerime eyeliner amaçlı kullanıyorum.


    Farların renk vermesi oldukça başarılı. Diğer, büyük Naked paletler kadar tozlaşma sorunu yok. Dokunduğunuzda kremsi yapıyı hissedebiliyorsunuz. Crave hariç, diğer 5 far yumuşacık. Sorun benim paletimde mi bilmiyorum ama paletle değil renkle ilgili olduğunu düşünüyorum. Crave'in sertliği diğer renklerin yanında farkedilir ölçüde. Fakat yine de rengini vermesinde herhangi bir zorluk çıkarmıyor. 
    Naked Basics, tek başına, bütün bir göz makyajı için (doğal tonlarda) yeterli ve kullanışlı bir palet. Özellikle tatillerde hayat kurtarıyor. 
    Siz bunu ya da Naked 2 Basics'i denediniz mi? Ben dayanamayıp onu da aldığım için biraz kullandıktan sonra onun da yazısını yazacağım. 
<3

1 yorum :

  1. ne kadar mat farları pek tercih etmesemde, her rengi venüs ile karıstırıp kullandıgım ve en cok kullandıgım far paletlerinden birisi.

    YanıtlaSil

Makeuphints © 2014-2015. İzinsiz kopyalanamaz | Destek- Blogger

Tasarım-Design- Değmesin yağlı boya