Mac / Viva Glam I Ruj

21 Nisan 2016 Perşembe

  Merhaba! Bugün ennn sevdiğim kırmızı ruju anlatıyorum. Keşfetmekte çok ama çok geç kaldığım bir renk, Mac'in Viva Glam 1'i. 


  Aslında kullananların çok sevdiği, kolay bir kırmızı tonu. Kullanmayanların henüz kendisini farketmeme nedeni ise; dışarıdan bakıldığında, verdiği net rengi tam olarak yansıtmaması.


  Kupkuru olmayan ama tamamen mat bitişli, her mat ruj kadar dudağı kurutan bir yapıda. Altına bir dudak nemlendiricisiyle rahatlıkla üstesinden gelinebilir. Adından da anlaşıldığı üzere, Viva Glam koleksiyonundan. Viva Glam, sürekli satışta olan bir seri.


  Kalıcılığı, benim için yeterli düzeyde. 4-5 saat yerinden kıpırdamıyor. Fakat daha sonra yemek yediğinizde, ortalardan yoğunluğu azalmaya başlıyor.


  En iştah verici kısma, renge gelecek olursak; aslında bir mavi-kırmızı. Ama içinde kahvelik barındırdığından, karşımıza çok tok bir kırmızı olarak çıkıyor. O kadar opak ve rengini o kadar güzel veriyor ki, dudağımda da aynı elimdeki gibi duruyor. Çoğu ten rengine yakışacağını düşünüyorum.


   Kısaca, göz makyajıyla uğraşmak istemediğiniz, cesur ama çok da göze batmayacak bir rujla yetinmek istediğiniz günler için ideal ruj diyebilirim.
Mac mağazalarından ya da buradan online olarak satın alabilirsiniz. (58 tl)
  Sizin en sevdiğiniz kırmızı ruj hangisi?

Favoriler / 6

15 Nisan 2016 Cuma

  Merhaba! Uzun zamandır sık kullandıklarımdan bahsetmiyordum. Çünkü çoğu ürünü favorim olacak şekilde ay boyunca kullanmadım ve bu süre içinde pek çok farklı ürün denedim. Şimdi ise, tek bir ayın değil, son birkaç ayın favorilerini yazmanın zamanı geldi. 

 
  Dermalogica Daily Microfoliant: Cilt temizleme ürünlerinden başlayacak olursak, Dermalogica'nın bu günlük arındırıcısı, son dönemde (ve bundan sonra da daimi olarak) en sevdiğim ve memnun kaldığım ürün oldu. Pirinç tozları içeren bu hassas peeling tanecik içermiyor. Toz halde olup, ıslak avcunuza bir çay kaşığı kadar almanız yetiyor. Uzun süre yetecek bir boyda. Günlük değil, gün aşırı olarak kullanıyorum. Kış mevsiminde sabah ya da akşam (bence) farketmese de, artık güneşe karşı cildi hassaslaştırabileceğini düşündüğüm için akşam kullanmaya başladım. Yüze kesinlikle bir aydınlık sağlıyor.


  Shiseido Perfect Cleansing Oil: Göz makyajımı yağlarla temizlemeye başladığımdan beri, pamuklarla gözümü oyduğum ve kızarttığım yıllara acıyorum. Keşke daha önce tanışsaymışım. Pek çok markada artık bu tür temizleyiciler mevcut. Mac'i denedim, denediklerim arasında en kötüsüydü. The Body Shop'un katı yağ formunda olanını değil, bunun gibi bir ambalajda olanını denedim; yüzüme doğrudan bir yağ sürmüşüm gibi bir his verdi. Kötü değil, güzel temizliyor, ancak annemde bıraktım. Oraya gittikçe kullanıyorum :) Shiseido'nun bu Perfect Cleansing yağı ise, yüzünüze sürdüğünüzde Body Shop kadar yoğun olmayan bir yağ kıvamında. Biraz daha kısa sürede arınıyor.
Fotoğrafta görüldüğü gibi bitmek üzere ve yenisini aldım bile.

  Organix E Vitaminli Şampuan: Vitamin etkisini vs. bilemem de saçlarımı diğer sülfatsız şampuanlar gibi kurutmuyor. Üzerinde "dökülme karşıtı" yazdığı için almıştım. O konuda çok emin değilim, benim saçlarım mevsimsel olarak dökülmeye müsait. Ancak kokusunu, temizleme hissini ve kurutmamasını sevdiğim için, tekrar alacağım.


  Gelelim en zevkli kısma, renkli kozmetiklere;
 
  Urban Decay Primer Potion (Eden): Far bazı olarak, Mac Soft Ochre'yi severek kullanıyorum ve blogda da yazısı var fakat kavanozunun çok ağır olması, makyaj çantası için bir dezavantajdı. Bir de yıllarca kullanmanın verdiği bıkkınlık devreye girince, daha önce "original" versiyonunu kullandığım Urban Decay'e geri döndüm. Benim far bazı kullanmakta asıl amacım göz kapağımın rengini eşitlemek ve damarlı görünümü yok etmek olduğundan bu kez, "eden" rengini tercih ettim. Ten rengi bir baz. Soft Ochre'den daha hafif bir ambalajda olmasının yanısıra farı tutma performansı da daha başarılı. Çok memnun kaldım. Severek kullanıyorum.


  Ojelere gelecek olursak; son 2 aydır en fazla NailsInc 'in bu tatlı leylak mavisini (Regent Place) ve Sephora'nın Cookie Break isimli, grilik de içeren sütlü kahve rengini kullandım.



  İki farklı maskara favorim var. ikisi de deneme boydu.  Aslında biri Türkiye'de olmadığı için, alternatifini ararken diğerini bulmuş oldum. Türkiye'de olmayan Hourglass Film Noir, Türkiye'de satılan maskaralar arasındaki benzeri ise, Givenchy Noir Couture Volume. Hem kısa, hem düz hem de az kirpikler için ideal fırça. Maskara favorisi herkes için farklıdır, çoğu kişinin sevdiği benim kirpiklerime uymuyor mesela. Bu yüzden ufak boyuna denk gelirseniz, denemenizi tavsiye ederim.

givenchy noir couture volume

  Urban Decay (Naked): Yapısını çok sevmesem de, nemli tutması ve rengini güneşli havalara çok yakıştırmam sebebiyle son dönemde çokça kullandım. Yazısı burada.

  Nars Audacious (Raquel): Hem kışa hem yaza uyum sağlayacak bir nude. Şeftalilik de pembelik de içerdiği için çoğu kişiye yakışacak bir renk. Bir sonraki yazı bu ruj üzerine olacak.

  Mac Cremesheen Glass (Fashion Whim): Tamamen bej olmayan ama hem pembe hem şeftali rujların üzerinde kullanılabilen bir gloss. Bu serinin yapısını zaten çok seviyorum. Bir dudak parlatıcısının sahip olabileceği en az yapışkanlığa sahip. Daha önce Boy Bait ve Superb renklerini kullanıp bitirmiştim. Şimdi de hazır yaz gelmişken gidip 1-2 rengini daha almak istiyorum. Bu glossla ilgili olarak; en sevdiğim 'nude dudak kombinleri' diye bir yazı yazıp, ayrıntılı bahsedeceğim.

urban decay naked

  Benim son zamanlarda elimin sıkça gittiği ve memnun olduğum ürünler bunlardı. Sizin cilt bakımı ve makyajda daimi favorileriniz var mı?

Urban Decay / "NAKED 2 Basics" Far Paleti

6 Nisan 2016 Çarşamba

  Merhaba! Bugünkü yazı, Urban Decay dendiğinde akla ilk gelen NAKED far paletlerinden, temel renkleri içeren Naked2 Basics üzerine olacak.

 İlk çıkan Naked Basics'ten çok memnun kalınca ikinciyi de almadan duramadım. Palete yakından bakalım: 

  Naked2 Basics; bir tanesi sedefli diğerleri mat olmak üzere 6 fardan oluşuyor. 
  • Skimp: Paletin mat olmayan tek farı. Çok doğal, rahatsız etmeyen bir aydınlığı var. Göz pınarı ve kaş altı için alışılan farlara göre biraz daha koyu ama doğallıktan yanaysanız severek kullanırsınız. Üstelik bembeyaz olmadığı için, tüm göz kapağında da güzel duruyor. Pigmentasyonu mat farlara göre biraz daha düşük seviyede.
  • Stark: Yine beyazdan uzak, hatta yavruağzına kaçan, ten rengi bir far. Tonu, hem baz far, hem de açık renk makyajlar için geçiş rengi olmaya müsait. Pigmentasyonu gayet iyi. Biraz tozlaşma yapıyor. 
  • Frisk: Paletin asıl geçiş rengi. Çok çok az kahvelik de içeren mat bir gri. 6 far içinde en soğuk tonlu olanı. Dumanlı makyajlarda da, başka renk kullanmadan sadece göz kalemiyle yapılan makyajlarda da katlanma bölgesi için joker bir renk diyebilirim. Fakat, geçiş için sıcak tonlar kullananlara ilk başta biraz farklı gelebilir. 
  • Cover: Paletteki 4. far, her ne kadar orta tonlu bir kahve gibi görünse de, renk verişi çok başarılı. Tüm göz kapağında da güzel duruyor fakat benim için hoş bir gölge rengi. Alt kirpik hattı boyunca da ince bir hat olarak çok güzel duruyor. İçerdiği grilik palette değil ama elimde oldukça belli oluyor. (aşağıdaki fotoğraflar) 
  •  Primal: Sondan ikinci renk, koyu ve oldukça pigmentli bir kahverengi. Elimden de anlaşıldığı gibi, göz kapağına da oldukça koyu geçiyor. Fırçayı bir kez dokundurmak istenilen koyu gölgeyi vermeye yetiyor.
  •  Undone: Tonunu hangi mantıkla seçtiklerine anlam veremediğim far. Ne siyah, ne gri, ne de kahverengi. Eyeliner olarak ince bir fırçayla da, makyajın daha da derinleşmesi için normal bir far fırçasıyla göz kenarlarına da uyguladım ama içime sindi mi? Pek değil. Yine de tabi ki hem pigmenti hem de koyu tonu sebebiyle kullanılabilen bir renk en azından. 

  Urban Decay ürünlerine Sephora mağazalarından, Bağdat Caddesi'ne yeni açılacak olan kendi mağazasından, ya da şuradan online olarak ulaşabilirsiniz.


   Nötr tonlardan oluşan sadece bir tane palet almak istiyor, fakat naked basics'lerden hangisini alacağınıza karar veremiyorsanız, benim tavsiyem ilk aşamada birinci basics'tir. Palet olarak onu daha kullanışlı buluyorum. Çünkü; siyahı simsiyah, en açık rengin aydınlatması ve tonu yeterli, baz far olarak da biri sari biri pembe alt tonlu olmak üzere iki seçeneğiniz var. Naked Basics'i daha önce şuraya yazmıştım. 

  Sizin iki palet arasındaki tercihiniz hangisi? 

  



  

Makeuphints © 2014-2015. İzinsiz kopyalanamaz | Destek- Blogger

Tasarım-Design- Değmesin yağlı boya