Vichy Idealia BB Krem

3 Mart 2016 Perşembe

  Merhaba! Bugün bir BB kremden bahsedeceğim. Vichy Idealia BB; 40 ml.'lik bir tüpte geliyor ve spf 25 içeriyor. Idealia serisine ait kremler, normalde çok genç ciltlere önerilmiyor fakat bb krem için üzerinde herhangi bir yaş ibaresi yok. Emin olmamakla birlikte, herkes kullanabilir diye düşünüyorum. 


  "Light" ve "Medium" olarak iki rengi var. Benim elimdeki rengi medium. Aşağıdaki fotoğraflarda görüldüğü gibi bana oldukça koyu geliyor. Fakat elimdeki ürünlerle karıştırarak, cildime uygun renge ulaşıyorum.


  Kullanmak için bu kadar ısrar etmemin sebebi ise, yapısından kaynaklanıyor. Çok kuru ve kuru ciltlerin seveceği yapıda, nemli bir bitiş sağlıyor. Hem de bu nem, anlık bir aydınlık değil, gün boyu kendisini belli eden, cilt kuruluğunu önleyen, canlılık veren bir nem. İçinde sim yok.


  Kıvamı, losyondan yoğun fakat kolay dağıtılabilen bir  kremle eş düzeyde. Az-orta kapatıcılık veriyor ve düzenli kullanımda cildi pürüzsüzleştirmeyi vaad ediyor. O kadar düzenli şekilde kullanmadığım için bu konuda birşey diyemem fakat sivilce ya da tahrişe neden olmadı. Normal ya da karma ciltlerin pudrayla kullanabileceği, yağlı ciltlerin ise uzak durması gereken bir bb krem. Başta da dediğim gibi kuru ciltler çok sevecek.


  Fotoğraflarda, verdiği nemli görüntüyü olabildiğince yansıtmaya çalıştım. Koku hassasiyeti olanlar için söylemeliyim ki, ağır olmayan ama sürerken bariz bir şekilde hissedilen (bence) hoş bir kokusu var. Kısa bir süre sonra uçuyor. Paraben içermemesi bir artı, fakat parfümsüz olmasını tercih ederdim.


  Kısaca severek kullandığım ve çok başarılı bulduğum bu bb kremin fiyatı 50-65 tl arasında değişiyor.  Pek çok eczaneden, ya da online olarak şuradan satın alabilirsiniz.

 
 

1 yorum :

  1. Ben de uzun zamandır açık rengini severek kullanıyorum. Sevgilerrrrr.....

    YanıtlaSil

Makeuphints © 2014-2015. İzinsiz kopyalanamaz | Destek- Blogger

Tasarım-Design- Değmesin yağlı boya