Make Up For Ever / Ultra HD Concealer ( Kapatıcı )

16 Mart 2016 Çarşamba

  Merhaba! Bugün, Make Up For Ever markasının son dönemde hayli popüler olan Ultra HD serisinin kapatıcısını anlatıyorum.
  Bu seri; Hd teknolojsine uygun olarak üretildiğinden, 4K kameralarda bile kendini belli etmeden cildi örten, ince yapılı ürünlerden oluşuyor. Dolayısıyla birçok kişinin, özel günler başta olmak üzere, günlük hayatta da elde etmek istediği doğal görüntüye ulaşmamızı sağlıyor. Ya da sağlıyor mu?

ultra hd concealer

   Mufe Hd fondöteni, ismine "ultra" ekini almadan önce de severek kullanıyor, kuru cildimi biraz zorlasa da, özel günlerde serum veya nemlendirici bazlarla istediğim sonuca ulaşıyordum. Seri "Ultra Hd" hale gelince, yine fondötenden başlayarak satın aldım. Kuru ciltler için daha uygun olduğunu gördüğüm için de hala severek kullanıyorum. Buraya kadar herşey normal. Fakat kapatıcısını satın aldığımda görüşlerim biraz farklılaştı. Gelelim ayrıntılara:

ultra hd kapatıcı

   7 ml.'lik bir tüpte gelen kapatıcının bendeki rengi Y23. Toplamda 10 rengi var ve Y23, en açık 2. renk. Çoğu kapatıcıda, genelde bu sıralamada olan renk bana uyar. Bu 10 rengin içinde, corrector (düzeltici) olarak da kullanılabilen, pembe-somon tonlarda renkler de mevcut. Fakat ben Bobbi Brown corrector'dan memnun olduğum ve hergün de kullanmadığım için doğrudan kapatmak ve/veya aydınlatmak amacıyla bana uyan rengi aldım. Renkten çok bahsettim, çünkü hergün ve her kapatıcının altına corrector uygulama ihtiyacım yok. Ucu kalem gibi görünse de, normal bir krem gibi çıkıyor ürün. Ambalajı herhangi bir avantaj ya da dezavantaj yaratmamış.

mufe ultra hd concealer

  Gelelim yapısına, ki asıl olay da burda başlıyor zaten. Kremsi, ince, pudralı olmayan bir bitişi var. Kapatıcılığı düşük. Süngerle ince bir kat uyguladığımda, birkaç darbeden sonra, kapatıcıyı koyduğu yerden geri aldığını ve dalgalı bir görünüm yarattığını farkettim. Kullandığım süre boyunca en olumlu sonucu parmaklarımla uygulayarak aldım. Fakat kapatıclığından memnun kalmayıp çok az daha uyguladığınızda, çok kısa bir sürede çizgilere doluyor (pudrayla sabitlememe rağmen). Ama ne dolma. Bunun yanında göz pınarlarıma yakın noktalarda pütür pütür değil belki ama yine nokta şeklinde nedenini bilmediğim toplanmalar oldu. Bu yüzden gerçekten çok çok az, birer nokta şeklinde uygulanmalı. Miktar olarak hangimize yeter, bilmiyorum. En azından aydınlık göz altlarına alışmış biri olarak beni tatmin etmedi.

ultra hd kapatıcı

  Kısaca, benim memnun kalmadığım bir ürün oldu. Fakat tabi ki, fondöten, kapatıcı, pudra gibi ürün yorumlarının genellenmemesi gerektiğini söylemeliyim. Çünkü bu yorumlar, cildin durumuna ve kişinin beklentisine göre değişecektir. Burası da benim blogum olduğuna göre, tüm blogger arkadaşlarım gibi, kendi deneyimlerimi paylaştığımı bir kere daha hatırlatıyorum. Nasıl ki, güzel dediğim herhangi bir ürünün size uymama ihtimali varsa, kötü dediğim bir ürünün de sizin  hoşunuza gitme ihtimali vardır.  Bu açıklamayı neden yaptığımı bilenler bilir, bilmeyenler de tahmin eder zaten. :)


  Kapatıcının performansının görünmesi için bileğimdeki damarlardan faydalandığım fotoğraflarım yukarıda ve aşağıdadır.
  Bu zamana kadar sevdiğim ve sevmediğim kapatıcılardan birkaç tanesini yazarak kendi zevkinize göre, Mufe Ultra Hd için, bir öngörüde bulunabileceğinizi sanıyorum. Sevdiklerim; Mac Pro longwear, Estee Lauder Double Wear, Clinique Line Smoothing, Maybelline Fit me, Maybelline Instant Age Rewind. Sevmediklerim; Loreal True Match (eski), Urban Decay Naked, Mufe Full Cover. İlk aklıma gelenler bunlardı.


  Ultra Hd kapatıcıya, Sephora ve Make Up For Ever mağazalarından, ya da şuradan ulaşabilirsiniz.
  Bu uzun yazıyı okuduysanız, teşekkürler <3

4 yorum :

  1. Sevdiklerin içinde Estee Lauder Dw ' ı görünce bu kapatıcıyı merak etmeme gerek yokmuş artık diyorum^^ Çok yararlı oldu benim için bu yazı. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. double wear kuru gelmiyormu?birde ud naked 'i neden beğenmediniz acaba? merak ettim şimdi :) bu kapatıcı hakkında ise kesinlikle hemfikiriz,hiç örtücü değil!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Double wear iyi kapattığı için, çok iyi nemlendirince görmezden gelebiliyorum. Naked'i de bunun pudralısı olarak düşünün. Ben ondan da kapatıcılık anlamında çok verim alamadım. <3 ama memnun olan da çok tabi yine :)

      Sil

Makeuphints © 2014-2015. İzinsiz kopyalanamaz | Destek- Blogger

Tasarım-Design- Değmesin yağlı boya