Amerika Siparişi

18 Eylül 2015 Cuma

  Merhaba, bugün biraz farklı bir alışveriş yazısı yazıyorum. Çünkü bu ürünlerin hiçbiri Türkiye'de yok. Bu yüzden, alışveriş serisinden  farklı bir başlık atmak istedim. 
İnstagram'da Amerika'dan ürün getirip satan hesapları duymuşsunuzdur. Benim instagram üzerinden güvenip de alışveriş yaptığım 2-3 hesaptan biri de, "orjinaliburda
  Aşağıdaki ürünleri 2 seferde satın aldım. Tamamen sorunsuz, kırık dökük olmadan, kibar bir iletişimle alışverişim sonlandı. Zaten Neriman Hn.'ın bu yazıdan haberi bile yok. Yazının objektif olduğuna emin olabilirsiniz. 


  Aldığım ilk ürün, farlarıyla meşhur Lorac'ın Pro Matte paleti. 8 mat ve doğal renkten oluşuyor. Kapağında yeterli büyüklükte bir aynası var. Hatta bundan iki adet alıp, bir tanesini instagram üzerinden hediye etmiştim. Ayrıntılı yazısını yazacağım için, uzatmıyorum.


  İkinci ürün, aylarca hayallerimi süsleyen, Anastasia Beverly Hills markasına ait sıvı rujlardan Craft rengi. Kabında nasıl duruyorsa, dudağa da birebir geçiyor. Bunun yazısını yazmak için sabırsızlanıyorum, o kadar söyleyeyim :)


  Diğer ürün, Too Faced bir allık. İtiraf etmeliyim ki, almamdaki ilk sebep dış görünüşü. Fakat, pigmentasyonu inanılmaz başarılı çıktı. İlk izlenimim gayet olumlu. Bendeki renk, Love Hangover


  İkinci siparişimde ise, sadece aşağaıdaki paleti satın aldım. O da yine Lorac'tan "Pro to Go" palet. Fazla söze gerek yok :) Gördüğünüz gibi, tam bir tatil paleti. Ya da evde tek bir ürünle makyaj tamamlamak isteyenler için ideal.
İçinde allığı, bronz pudrası, aydınlatıcısı, farı derken gerekli herşey var. İki adet de fırça mevcut paletin içinde. Gerçekten ayrı yazılmayı hak eden bir palet. (Arkadaşım Anıl, instagram hesabında bu paletten hediye ediyor, çekilişi için onun hesabına şuradan ulaşabilirsiniz.)


  Benim Amerika'dan istediklerim bunlardı. Yanında pek çok tester ürünle beraber ulaştılar bana. Yaptığım alışverişten de aldıklarımdan da çok çok memnun kaldım.
  Siz instagram üzerinden alışveriş hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Tatil Makyaj Çantam

17 Eylül 2015 Perşembe

  Merhaba, tatile giderken hazırladığım makyaj çantalarımı hep yazıya dökmek istedim ancak gereğinden fazla ürünü yanıma aldığım için sıkıcı bir yazı olabilirdi.
  Bu kez, kısa süreliğine gideceğim için yanıma az malzeme alıyorum. Çantamı hazırlamışken hemen fotoğraflarını çektim ve işte detaylar; 


   Öncelikle, çantam Ted Baker'dan siyah, tek gözlü, sade bir makyaj çantası. Boyu bence ideal. Yanıma aldıklarımla tamamen dolmadı bile.

ted baker

  Antalya'ya gideceğim için, sıcak sebebiyle yanıma ten ürünü almadım. Onun yerine sadece HR göz altı kapatıcımı götürüyorum (yazısı burada). Corrector ile uğraşmayı aklımdan bile geçirmedim.
Sabitlemek için her zamanki pudram Nars Light Reflecting pudra (yazısı burda).


  Maskara olarak, Loreal Voluminous Curved Brush yanımda olacak, kıvırmasından çok, tek tek ayırmasını sevdim diyebilirim. Hem far hem aydınlatıcı rolüyle, üçlü Make Up For Ever far paletimi götürüyrum (yazısı şurada).


  Kaş kalemim, Mac'in bir tarafı kalem bir tarafı fırça olan kalemlerinden Deep Brunette rengi. Yanımdaki göz kalemi, bu yaz yanımdan ayırmadığım Sephora Cocoa. (Fotoğrafını çekmiştim, yazısı gelecek.)  Far fırçası olarak, 2 tane küçük boy Sigma E25 götürüyorum. Allık için ise, Sephora'nın kapaklı allık fırçasını aldım yanıma.


  En güzel kısım, allık ve ruja geldik. Allığım Givenchy'nin Prism allıklarından 23 numara. Bunun da yazısı gelecek. Son olarak rujum da Mac, Retro Matte seriye en son eklenen renklerden Runway Hit.
  4 gün için bana bunlar yeter diye düşünüyorum. Çünkü, bir sürü ruj ve fazladan allık götürüp, hiç kullanmadan getirmekten bıktım :)
  Siz de bir yere giderken, fazladan bir sürü ürün götürenlerden misiniz?

  Bu arada, beni instagramda takip etmeyenleriniz varsa, kullanıcı ismim,  "makeuphints" <3
  Herkese iyi haftasonları.




Make Up For Ever Farlar ( i414, m510, m646 )

15 Eylül 2015 Salı

  Merhaba, bugün elimdeki Make Up For Ever farları anlatıyorum. Zaten sadece 3 adet var. Aslında teker teker aldım farları. Fakat renk olarak çok kullanışlı ve birbiriyle uyumlu oldukları için üçlü palete yerleştirdim. Şeffaf kapaklı, sağlam bir palet. Şimdi gelelim ayrıntılara;



  İlk renk; 414 numaralı, ışıltılı bir sarı-beyaz. Hem kaş altı ve göz pınarı için, hem de yanımda çok malzeme yokken aydınlatıcı olarak kullanma amacıyla satın aldım. Çok abartı durmayan, ince yapılı ve sedefli bir far. Markada farlar, bitişlerine göre başlarına harf aldıkları için, bu farın başında da "i" var (iridescent). Aydınlık makyajı severken, günlük hayatta 'Mary lou'  kadar abartmayı sevmiyorsanız, bu far tam size göre. 


 Ortadaki far, mat bitişli 510 numara. İsmi, Mufe'nin kendi sitesinde Vanilla olarak geçiyor. Ancak Türkiye'de numaralarıyla sormak daha mantıklı sanırım. Mac'te olduğu gibi isimleriyle bilinmiyorlar. Renk, tam olarak bir astar rengi. Gözkapağını çok güzel eşitliyor. Işıltı kullanmak istemediğiniz günlerde, kaş altı için de gayet uygun. Bu rengi ikinci alışım. Yapısı, önceki fara göre daha yumuşak. Hele bir de krem bir baz üzerine kullanırsanız, tamamen doğal, aydınlık, mat bir görünüm yakalıyorsunuz.


  Son renk; yine mat bitişli, 646 numaralı "latte" isimli bir far. 646, sıcak alt tonlu, orta koyulukta bir kahverengi. Pigmentasyonu başarılı, dağıtması kolay ve tozutma problemi yok. Bu farın ayrıntılı yazısını şurada yazmıştım. Sadece katlanma çizgisinde kullanıldığında da güzel bir sıcaklık veriyor.


  Kendim oluşturduğum bu üçlü palet, benim son zamanlardaki kurtarıcım. 1-2 günlük seyahatler için de oldukça kullanışlı. Ayrıca aydınlatıcı ya da gölge rengi almak zorunda kalmıyorum.


  Make Up For Ever'da farlar refill olarak 50 tl, boş paletler ise tekli-ikili-üçlü farketmeksizin 17 tl. Üçlü bir far paleti için pek uygun bir fiyata gelmiyor aslında. Renkler de muadili bulunmayacak renkler değil tabi ki. Özellikle ortadakini çoğu markada bulabilirsiniz. Ancak refill olarak far alabildiğimiz markalarda da teker teker alabilme avantajımız var. Ben de, elimin altında bitirebileceğim renklerden oluşan, böyle bir palet olmasını istedim.

  Sizin en çok kullandığınız farlar hangileri?


Alışveriş 3

3 Eylül 2015 Perşembe

   Merhaba! Bugün, Anıl ve Görkem ile ortak yazılarımıza geri dönüyoruz! Ve konumuz, tabi ki alışveriş :) Eski yazılara, instagramda #3urun3yorum etiketine bakarak ulaşabilirsiniz.
  Benim alışverişim Mac online ve İdaKew'den ibaret. Şimdi gelelim detaylara:


  Öncelikle, biten kapatıcımın yerine yine aynısını alarak işe koyuldum. Pro Longwear Concealer. Bendeki rengi NW15. Gerçekten kapatıcı bir ürün arıyorsanız, bakın derim. (9 ml.,72 tl)
  İkinci olarak; yine bitirip tekrar aldığım bir ürün, Penultimate Likit eyeliner. Kalem şeklinde. Keskin bir hat istediğimde severek kullanıyorum. (63 tl)


  Sepete attığım diğer ürün tabi ki bir ruj! Modesty, Mac'in kendi sitesinde nötr pembe olarak açıklanmış fakat öyle pespembe bir ruj değil. Benim çoğu makyajıma uyum sağlayabilecek bir renk. Cremesheen bitişli, yani nemli bir sonuç verse de opak görünüm sağlıyor. (58 tl)


  Göz ürünlerine gelecek olursak; iki far bir de boş palet satın aldım. Dörtlü boş palet; klasik, şeffaf kapaklı bir ambalaj. (24 tl) 
  Seçtiğim farları refill olarak almayı tercih ettim, çünkü evdeki Mac farlarla yeni bir düzen oluşturmaya çalışıyorum. Bir tanesi daha önce de kullandığım; bronz sedefli, altın-mürdüm yansımalı bir kahverengi olan Sable. (43 tl). Yukarıdaki fotoğrafta, sağdaki renk. 
  İkinci farım ise, sitede güçlü çikolata kahverengi olarak açıklanmış olan, Handwritten. (43 tl) Yukarıdaki fotoğrafta, soldaki renk. 
  Elimdeki tüm Mac farlarla ilgili ayrıca bir yazı yazacağım için, şu anda ayrıntıya girmiyorum. 


  Son olarak, online olarak satın aldığım bir ürün daha var. O da İda Kew markasına ait, kuru ciltler için önerilen Besleyici Yüz Toniği. (Tonik 52 tl, Kargo 8 tl) Evde toniğim kalmadığı için fotoğrafı çektikten sonra birkaç kez kullandım. Ve yorumumu yazmak istiyorum; baskın bir kokusu var. Bitkisel olduğunu anlıyorsunuz fakat kötü olmasa da kokusu gerçekten çok yoğun. Bunun yanında, yanaklarımın merkezinde, her sürdüğümde kızarıklık yarattı ve bu kızarıklık neredeyse 7-8 saat geçmedi. Bu yüzden kendisini kullanamaycağım. Kısa yazısını da böylece yazmış olayım:)

  Benim alışverişimin detayları böyleydi. Görkem'in alışverişine buradan, Anıl'ın alışverişine ise şuradan ulaşabilirsiniz.

Kiehl's Ultra Facial Tonik

2 Eylül 2015 Çarşamba

  Merhaba, bugünün yazısı bir tonik üzerine. Uzun zamandır cilt bakımında Kiehl's ürünlerinden çokça kullanıyorum. Bu yüzden, bu toniğin (denemeye gerek duymadan), tam boyunu satın almıştım. 


  75 ml. (29 tl) ve 250 ml. (59 tl) olmak üzere iki boyu satışta. Üzerinde her cilt tipine uygun olduğu yazıyor. Fakat bence yağlı ciltlilerin seveceği bir tonik değil. İçinde, kayısı çekirdeği yağı, e vitamini ve avokado yağı bulundurduğu için asla kurutmuyor. Bu en büyük artısı.


  Yapısı bildiğimiz çoğu tonikten farklı. Tonik ve süt arası bir kıvamda. Zaten rengi de beyaz. Bu yüzden sürdüğünüzde, her ne kadar pürüzleri ve kalıntıları temizlediğini iddia etse de o temizlik hissini pek alamıyorsunuz. Belki de agresif toniklere alıştığımızdan. Aksine yüzünüz sanki yapış yapış kalıyor. Benim bu toniği tekrar almayacak olmamdaki tek sebep de bu. Ancak çok kuru ve kuru ciltlerin kesinlikle memnun kalacağı bir tonik.


  Bu aralar toniğim bittiği için farklı tonikler denedim, hatta birini yarınki yazımda da göreceksiniz :/
  Kiehl's'in online alışverişe (sonunda) başladığını da duymuşsunuzdur. Ultra Facial Toniğin direkt linkini şuraya ekliyorum.
  Siz cilt bakımında hangi markaları kullanıyorsunuz?



Makeuphints © 2014-2015. İzinsiz kopyalanamaz | Destek- Blogger

Tasarım-Design- Değmesin yağlı boya