Pastel / Nude Far Paleti

14 Ekim 2015 Çarşamba

  Merhaba, bugünün yazısı; günlük makyajda herkesin kullandığı renklerden oluşan bir paletle ilgili. Pastel'in Nude serisinden Basic Nudes 01 numaralı, 8 fardan oluşan bu palete biraz yakından bakalım; 


  Siyah bir ambalajı, içinde kapağı büyüklüğünde bir aynası var. Aynı zamanda paketten, bir tarafı aplikatör, bir tarafı fırça olan uygulayıcısı da çıkıyor. Fakat, çoğu palette olduğu gibi kullanışsız.


  4 mat, 4 ışıltılı fardan oluşan bu palette üst sıranın hepsi mat yapıda. Bu matlık, tebeşirimsi yapıda değil. Tozutma yapmıyorlar. Pigmentasyonu da bu fiyatta bir palet için oldukça başarılı. Ancak, rengin göz kapağında tam olarak belli olması için, bir baz üzerine uygulamanızı tavsiye ederim. Elbette bu yöntem, her far için geçerli olsa da; bu paletin yapısı gereği kuru bir zeminde renk vermesi biraz daha zayıf. Üst sıradan en sevdiğim ve her makyajda geçiş rengi olarak kullanılabilecek renkler, soldan sağa 2 ve 3 numaralı olanlar. 2. renk orta tonlu yumuşak bir kahveyken, 3. rengi açık bir kayısı olarak anlatabilirim. Geçiş rengi olarak pek çok farı ısıtmaya yarıyor.


  Alt sıradaki ışıltılı farlar da, büyük simler değil, ufak yansımalar içeriyor. Günlük kullanıma uygun yapıdalar. Buradaki 4 far içinden de soldan sağa 1 ve 2 en sevdiğim tonlar oldu. Alt sıranın ilk farı Mac Satin taupe'u andırıyor. (muadil demiyorum, aynı renk ailesinden geliyor.) İçinde bolca gri bulunduran bir kahvemsi taupe ;) 2. far ise, tam bir bakır. Özellikle göz kapağının ortasında çok güzel duruyor. Yukarıdaki fotoğrafta, renkleri bazsız olarak gösterdim.
  Tüm gün aynı şekilde kalmasalar da kalıcıklarını beğendiğimi söyleyebilirim. Pastel reyonu olan Gratis, Watsons gibi mağazalardan ya da doğrudan Pastel kiosklarından satın alabilirsiniz. Online olarak almak ya da incelemek isterseniz de linki buraya ekliyorum.
  Sizin uygun fiyatlı olup, performansını beğendiğiniz far paletleri var mı?

2 yorum :

Makeuphints © 2014-2015. İzinsiz kopyalanamaz | Destek- Blogger

Tasarım-Design- Değmesin yağlı boya