Makyaj Temizleme Suları ( Bioderma ve Neutrogena )

16 Ekim 2015 Cuma

  Merhaba, bugün iki temizleme ürününü karşılaştıracağım. Biri, neredeyse kullanan herkes tarafından memnun kalınan Bioderma Sensibio H2O, diğeri de Neutrogena'nın yeni çıkan makyaj temizleme suyu. Bioderma Sensibio serisi hassas ciltler için uygun olan bir seri olsa da, herkes kullanabilir. Fakat, yağlı ciltler için bir çeşidi daha bulunmakta. Neutrogena'da ise normal ve karma ciltler için olduğu yazıyor. 


  Bioderma'nın 100 ml, 250 ml. ve 500 ml,'lik üç boyu var. 500 ml.'lik, ikili ambalajda satılanlarını almak daha uyguna gelse de, şu an elimde 250 ml.'liği bulunuyor. Hangisinde kampanya varsa, o boyunu tercih ediyorum açıkçası :) Sürekli yedeğini bulundurduğum, sadece cilt makyajımı temizlediğim, bir misel su Bioderma H2O. Benim göz makyajımı çıkarmaya gücü yetmiyor. Zorladığımda kirpiklerimde dökülmeye yol açtı. Üzerinde durulama gerektirmediği yazsa da, ben mutlaka sonrasında yüzümü yıkıyorum. Her ne kadar yapısı su gibi de olsa, hafif bir yapışkanlık hissi bırakıyor. Cildi kurutmuyor. Benim için yetersiz olsa da, yapısı hassas göz çevresi için de uygun. Ayrıca alkol ve paraben içermiyor. Elimdeki bütün dermokozmetik ürünleri internet üzerinden alıyorum. Eczanelere göre oldukça avantajlı oluyor. Dermobakım'ın şuradaki sitesinden siz de bu ürünü inceleyebilirsiniz. 


  Bioderma H2O genelde, Garnier'in misel suyuyla karşılaştırıldı. Ben onu da kullanmış biri olarak, Bioderma'ya gerçekten çok benzediğini söyleyebilirim. Fakat, Neutrogena suyun geçmişi kısa olduğu için yazısı daha faydalı olur diye düşündüm.

  Tam adı -Deep Clean- "Canlandırıcı makyaj temizleme suyu" olan bu ürün 200 ml. ve tek boy olarak satışta. Bioderma'da olduğu gibi, tek adımda göz ve yüz makyajını temizlemeyi iddia ediyor. Vaatleri arasında; uygulama sonrası, cildin ferahlamış ve canlanmış olarak hissedileceği de var. Cildi kurutmuyor fakat, aynı durulama isteğini bu üründe de duydum. Ayrıca, alkol içermiyor, fakat ne yazık ki paraben içeriyor.
 
  Temizleme oranlarına bakarsak; Bioderma'nın tek seferde çıkardığı makyaj miktarını, Neutrogena kesinlikle tek seferde çıkaramıyor. Yüzümün bir tarafını; bir pamuğa Bioderma, diğer tarafını da başka bir pamuğa Neutrogena temizleme suyunu dökerek makyajımı temizlediğimde ulaştığım sonuç bu oldu. Neutrogena'nın Bioderma ile aynı kirli pamuk görünümüne ulaşması için, üst üste 2 kere yüzümün aynı bölümünden geçmem gerekti. 20-25 tl gibi bir fiyatı olduğunu da düşünürsek, benim tekrar almayacağım bir ürün Neutrogena.


  Kısaca, ben Bioderma yedekleyerek yoluma devam edeceğim. Siz makyaj temizliğinde misel sulardan faydalanıyor musunuz? 
 

6 yorum :

  1. Bioderma'ın da Garnier'in de makyaj temizleyicilerinden oldukça memnunum. Neutrogena'nınkini denememiştim hiç denemem artık iyi oldu teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hele Garnier gibi bir alternatif varken, gerçekten gerek yok:) ben teşekkür ederim <3

      Sil
  2. bende bioderma kullanıyorum ve çok memnunum iyi ki neutrogena yı denemek için almamaışım.bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Biodermadan çok memnunum, Garnier'i denedim ama benim göz makyajımı temizlememe yetmedi:(

    YanıtlaSil
  4. sephora da bu konuda son derece başarılı.

    YanıtlaSil
  5. sephora da bu konuda son derece başarılı.

    YanıtlaSil

Makeuphints © 2014-2015. İzinsiz kopyalanamaz | Destek- Blogger

Tasarım-Design- Değmesin yağlı boya