Favori Yaz Ojelerim / 2

23 Haziran 2015 Salı

  Merhaba! Bugün, ilkini şurada yazmış olduğum favori yaz ojelerim serisinin ikinci ve son bölümünu yayınlıyorum. O yazıda, markalar Flormar, Pastel ve Rimmel'di. Bu 5'li ise; Opi, Zoya ve Essie'den oluşuyor. 
  Ojelerin hepsinin 2 kat uygulandığını ve üstünde koruyucu ya da kurutucu herhangi bir üst cilanın olmadığını tekrar belirteyim. 


  Şimdi gelelim renklere: 
  Zoya "Flora": Toz pembe kadar olmasa da açık bir pembe. Hafif kirli bir tonu var. Bu 5 oje içerisinde yapısı en kötü olan oje, Flora. Tek katta kesinlikle opak olmuyor. Dalga dalga bir sonuç veriyor. 2 kalın katta anca düzeliyor. Kendime açık renkleri çok yakıştırmasam da koyu renklerden sıkıldığımda sürdüğüm en açık renk de bu şekilde oluyor :) Rengi dolayısıyla bu yazıda yer aldı ama yapısı yüzünden çöpe gidecek. 


  Zoya "Ling" : İşaret parmağımdaki bu canlı, mavi renk, tırnakta fotoğrafta çıktığından biraz daha canlı duruyor. Bu yüzden bahara ve yaza çok yakıştırıyorum. Tek katta şişedeki renge ulaşıyorsunuz. Özellikle beyaz ve yeşil tonlu kıyafetlerle güzel bir uyum yakaladığını dşünüyorum.


  Zoya "Gwenth": İçinde vişnelik olan, kırmızıya yakın bir pembe. Yaz-kış sıkılmadan sürdüğüm bir ton. Kendime en yakıştırdığım renkler genelde böyle koyu pembe-kırmızı ya da koyu pembe-mor tonlar oluyor. Benim için joker bir renk olduğu için de, bu yazıda olmasa olmazdı. Gwenth de yapısı güzel, tek katta opak sonuç veren bir oje. 


  Opi "Can't Find My Czechbook": Geçtiğimiz ay favoriler yazımda da yer alan, aldığımdan beri sıkça kullandığım kirli mavi bir oje. Zoya ojelere göre fırçası çok az daha kalın. Tek katta opak sonuç vermiyor. Dalgalanma oluyor. Ojelerin kalıcılıklarından bahsetmiyorum çünkü, önceki yazıda da yazdığım gibi, hep üstüne kurutucu cila sürüyorum. Böylece 2-2,5 gün bozulmuyor, bu da bana yetiyor.


  Essie "Flowerista" : Tam bir menekşe rengi. Doğrudan mor ya da pembe değil. Sanırım yaz koleksiyonuna ait bir renk. Üst cila sürmeden de 2-3 gün rahatlıkla kaldığı için en sevdiğim oje markasının Essie olduğunu söyleyebilirim.


  Bu 5 oje için fırçaları hakkında kalınlık sıralaması yaparsak, kalından inceye; Essie > Opi >  Zoya diyebiliriz. Yine de Essie, çok kalın bir fırçaya sahip değil. Zoya ojelere eczanelerden ya da buradan, Opi ojelere Sephora'lardan ulaşabilirsiniz. Essie ise bildiğim kadarıyla şu anda Türkiye'de bulunmuyor.
  Sizin favori yaz ojeleriniz hangileri?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Makeuphints © 2014-2015. İzinsiz kopyalanamaz | Destek- Blogger

Tasarım-Design- Değmesin yağlı boya