Sevdiğim Far Karıştırma Fırçaları

13 Mayıs 2015 Çarşamba

    Merhaba, göz makyajı yaparken, en çok far karıştırma fırçalarını kullanıyorum. Hergün de fırça yıkayamadığım için, elimde birden fazla temiz karıştırma fırçası olmasına özen gösteriyorum. Bugün severek kullandığım 5 far karıştırma fırçasını anlatacağım. 
    Öncelikle söylemeliyim ki, biz, Görkem ve Anıl ile günün 24 saati iletişim halindeyiz. Günlük yaşamımızda da arkadaşız. Blog yazılarıyla ilgili de sürekli fikir alışverişi yapıyoruz. Bazen konularımız aynı güne denk gelebiliyor. Ya da aynı ürünü anlatacaksak, birkaç gün arayla yayınlayabiliyoruz. Bu yüzden, bazı bloglar gibi, onda gördüm ben de yaptım şeklinde değil de, bunu bilinçli olarak yaptığımızı bilmenizi isterim. 


    Şimdi gelelim fırçalara; yukarıdaki fotoğrafta, soldan sağa fırçalar; Sigma E40, Sigma E35, Mac 217, Sephora 13 ve Ecotools'un bir setinden çıkan isimsiz bir fırça.

Sigma E40; Genelde, göz kapağının katlanma bölgesinde değil, kaş kemiği ile katlanma bölgesi arasında olan en dıştaki rengi, daha da yumuşatmak için kullandığım bir fırça. Geniş olması sebebiyle makyajın bıtmesine yakın, dış kısımları daha doğal hale getirmeye yarıyor. Fırçanın kalınlığı, aydınlatıcı ya da kontür için de makul (yüz genişliğinize göre).

Sigma E35; E40'tan bir nebze daha ince, yine far dağıtmak için kullanılan bir fırça. Kıllarının beyaz olması sebebiyle, E40'tan daha kullanışlı buluyorum. Böylece, temiz olup olmadığı rahatça anlaşılıyor.


Mac 217; Farı göz kapağına hem uygulamada, hem de daha sonraki aşama olan dağıtmada işe yarayan çok yönlü bir fırça. E40 ve E35'e göre daha yassı bir şekli var. Böylece, doğrudan, katlanma çizgisine oturabiliyor. Muadili olarak, Sigma E25'e bakabilirsiniz.

Sephora 13; Sephora'da bir farı bana bu fırçayla uyguladıklarında keşfettiğim, bence hakettiği değeri göremeyen, başarılı bir dağıtma fırçası. Uca doğru hafif sivrileşen, mum şeklinde bir fırça. Bu şekli sebebiyle katlanma çizgisinin hemen üzerine, sadece bir geçiş rengiyle, günlük ve kolay bir gölgeyi verirken kullanıyorum. Çok memnunum.

Ecotools dağıtma fırçası; Üzerinde herhangi bir numara yok. Çok uzun yıllardır benimle. Sanırım bir setin içinden çıkmıştı. O setten elimde sadece bu fırça kaldı. Bu 5 fırça içinde, kılları en yumuşak olan fırça budur. Gerçekten çok çok sevdiğim bir fırça.

Genel olarak, bu 5 fırçanın en yenisi 1,5 senelik Sephora fırçadır. Hiçbirinde kıl dökme sorunu da yaşamadım. Hangisine ulaşabilecekseniz, gözüm kapalı tavsiye ederim.
Sizin sevdiğiniz göz fırçaları hangileri?

11 yorum :

  1. Aaah ahhh fırça konusunda öyle çok eksiğim var ki ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eksikler bittikçe, yenilerini çıkarıyoruz zaten:)

      Sil
  2. bende sadece o ecotools yok. o seti hep alıp almamak arasında kaldım. sanırım bu sefer alacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iste o setten su anda elimde sadece bu kaldi, cok guzel bisey:)

      Sil
  3. tam bu konuyu merak edıyordum ..yenı fırca almam lazım sephora marka mı almalıyım ..allık fırcası fondeten fırcası..far..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Real techniques ve Sephora gayet guzel bence.

      Sil
    2. cok tesekkurler cevap ıcın ..

      Sil
  4. yazı için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Ecotools'un tekli satılan far fırcası o kadar güzelki, eski fırcalarıma elim gitmiyor bir türlü.

    YanıtlaSil

Makeuphints © 2014-2015. İzinsiz kopyalanamaz | Destek- Blogger

Tasarım-Design- Değmesin yağlı boya