Allık Çekmecesi

25 Mayıs 2015 Pazartesi

    Merhaba, bu hafta Anıl ve Görkem ile ortak olarak, makyaj masalarımızdan birer çekmeceyi anlatmak istedik. #3urun3yorum 'da bu hafta konumuz, 3 çekmece diyebiliriz. Ben, kısaca allıklarımı tanıtacağım. Görkem, en sevdiği kategori olan kapatıcılarını ele alacak, Anıl ise, far paletlerine olan tutkusunu gösterecek;) 


    Allıklarım, makyaj masamın çekmecesinde de, yukarıdaki gibi o pembe kutunun içerisinde duruyor. 9 adet allık, o kutuyu tamamen dolduruyor. Beni de daha fazla alışveriş yapmamam için frenliyor.
    Şimdi, üç gruba ayırdığım allıklara kısaca yakından bakalım;


    İlk grup; Mac allıklar. Soldaki eflatun ambalajlı olan, Kelly Osbourne koleksiyonundan, Jolly Good isimli msf (mineralize skinfinish). Pembe alt tonlu bir aydınlatıcı ve bej tonda bir pudra kısmından oluşuyor. Koyu göz makyajlarına ya da canlı rujlara yakışan çok doğal bir allık görevi görüyor. Yanında, yine bir Msf olan, Stereo Rose var. O da koleksiyon ürünüydü. Benim en sevdiğim, aynı zamanda aydınlatıcı görevi de gören allıklardan biri. Üstü düzleşti bile. Işıltılı, çok kibar bir şeftali tonu. Üçüncü Mac, Margin isimli, frost bitişli allık da bakır-şeftali tonlarda. Mac Margin'in yazısı blogda var.


   Elimdeki Hourglass allıklar da, yukarıdaki gibi. İlk sıradaki Mood Exposure, kabında açık bir mürdüm gibi görünse de, yanakta bej-kahveye dönüşüyor. Yanındaki, Diffused Heat, sıcak alt tonlu, içinde pembelik de bulunan bir şeftali. Son sıradaki Luminous Flush da, tam anlamıyla bir bebek pembesi. Hourglass allıklarla ilgili, çok pigmentasyonlu olduklarını vurgulamam gerek. Üçü de ışıltı vs. içermese de tebeşir matlığında da değiller. Mood Exposure ve Luminous Flush 'ın yazıları blogda mevcut. Anasayfadaki arama kutucuğuna isimlerini yazarak ulaşabilirsiniz.


    Son üçlüye baktığımızda 3 farklı marka görüyoruz. İlki Nars Douceur, kahveliği baskın, kirli pembe diye adlandırabileceğimiz bir renk. Mat yapıda. Sağında, Dolce&Gabbana'nın Sunshine isimli bronz pudrası var. İçinde kızıllığı baskın olduğu için, çoğu zaman allık olarak da kullandığımdan, allıklarımın arasında duruyor. En sonda, Milani'nin şeftali tonundaki meşhur allığı, Luminoso var. Turuncu olmayan, açık şeftali bir allık aradığımı söylediğimde, Anıl elindekini bana yolladı. <3 Luminoso da, çok çok sevdiğim ve kendime yakıştırdığım kibar bir kayısı-şeftali tonu. (manav). Douceur ve Sunshine'ın yazıları da blogda mevcut.


    Bu yazıyla beraber, allıklarda genel olarak, şeftali ya da bej-kahve tonlarını tercih ettiğim açıkça belli oldu. Siz de benim gibi, açık tenli ve nötr'e yakın olsa da sarı alt tonlu biriyseniz, yukarıdaki allıkları rahatlıkla öneririm.
    Görkem'in güncel olarak hangi kapatıcıları kullandığını ve düşüncelerini öğrenmek için, buradan Görkem'in bloğuna,  Anıl'ın birbirinden güzel far paletlerini görmek için ise, şuradan Anıl'ın bloğuna ulaşabilirsiniz.

3 yorum :

  1. Luminoso satışı yapan güvenilir bir instagram hesabı biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pelliniofficial getiriyordu ama şu an elinde var mı bilmiyorum, bir sorun isterseniz

      Sil

Makeuphints © 2014-2015. İzinsiz kopyalanamaz | Destek- Blogger

Tasarım-Design- Değmesin yağlı boya