YSL Le Teint Touche Eclat Fondöten

13 Mart 2015 Cuma

    Merhaba, bugün; meşhur "touche eclat" (tuş ekla) fondöteni anlatıyorum. (Buket Karman'a sevgiler ;))
Öncelikle, çok fazla fondöten geçmişimin-bilgimin olmadığını söylemem lazım. Şimdi gelelim hikayeye:


    Elimdekilerden sıkılıp, istediğim görüntüyü artık elde edemediğimi farkettiğimde yeni bir fondöten arayışına girdim. O sırada elimde Mac Face&Body ve Mufe Hd vardı. 
    Face&Body kullanacağıma renkli nemlendirici ya da bb krem sürmeye başlamıştım. Yapısı çok çok inceydi, bu yüzden benim için çok gerekli olmadığına karar verip Görkem'le ortak olan satış hesabımızdan sattım. (satış hesabımız, instagramda "@gorkimakeuphints" )
    Mufe Hd ise hala elimde mevcut, severek kullandığım bir fondöten ama sadece özel günlerde. Günlük olarak benim için biraz fazla kapatıcı. 


    Biraz araştırdıktan sonra; istediğim özelliklere sahip fondötenin, Ysl Touche Eclat olduğuna karar verdim. Şu sıralar ne kadar doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum. Bendeki rengi BD20. Beige-dore diye açılıyor, yani sarı alt tonlu. 


    Cam şişeler ağırlık yapsa da, bir şıklık yarattığı kesin. Pompalı bir şişede, 30 ml. olarak geliyor. Pompası oldukça pratik. Mesela, hepimizin şikayetçi olduğu Mac ProLongwear kapatıcının pompası gibi sert değil. Ürün miktarını ayarlamak gayet kolay. Spf19 içermesi ve fotoğraflarda çok güzel çıkması en önemli artılarından. 


    Çok kuru ve kuru ciltlere uygun bir fondöten. En fazla normal ciltler kullanabilir. Ama uyarmalıyım ki, Face&body kadar olmasa da ıslak/nemli bir bitişi var. Cildi kuru olmayanlar bol pudra ile anca kullanabilirler. Kapatıcılığı orta. Örneğin Mufe hd kadar kapatmıyor. Kalıcılığını 10 saat test ettiğimi ve çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim.


    Fotoğrafta tam yansıtamadım ama, cildime verdiği o aydınlık-duru görüntüyü çok çok sevdim. Ben Sephora'dan, 1 ay önce yanlış hatırlamıyorsam 120 tl gibi bir fiyata almıştım. Eğer daha hesaplı ve aynı özellikte bir fondöten arıyorsanız (kendim denemedim), Loreal Lumi Magique fondötene bakabilirsiniz. Aynı özelliklere sahip olduğu söyleniyor.
    Şimdi ben, Touche Eclat serisinden kalem aydınlatıcıya da bakmak istiyorum. Siz bu fondöteni ya da aynı seriden olan aydınlatıcı kalemini kullandınız mı ? <3

6 yorum :

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Eh kimin yolundan gidiyoruz belli olsun :) rica ederim, yeni blog mu desem, blogun yeni hali mi desem her türlüsü hayırlı olsun. Bol bol yazı bekleriz :)

    YanıtlaSil
  3. Bircok kez deneyerek, en sonunda dogru rengi B30 u aldım,artık bittikce de alıyorum. Gayet ince, temiz ve aydınlık görüntüsü var. Sephoradan 120 tl ise gayet uygun, ben tekin acar dan indirim ile birlikte o fiyata almıstım Ocak ayında.
    Aydınlatıcı kalemi, dogal bir aydınlık veriyor ama bence hic kalıcı degil ve cok cabuk bitiyor. O kadar övgü aldıgı için uygun fiyatı görünce gidip yine aldım tabi :)

    YanıtlaSil
  4. Benim cildim karma olmasına rağmen ben çok severek kullanıyorum gerçekten çok güzel bir bitişi var kullandığım onca fondöten arasında en çok sevdiğim ürün bu kesinlikle. Ben pudra kullanma gereği duymuyorum öyle inanılmaz yağlı bir görüntü oluşturmuyor

    YanıtlaSil
  5. Benim cildim karma olmasına rağmen ben çok severek kullanıyorum gerçekten çok güzel bir bitişi var kullandığım onca fondöten arasında en çok sevdiğim ürün bu kesinlikle. Ben pudra kullanma gereği duymuyorum öyle inanılmaz yağlı bir görüntü oluşturmuyor

    YanıtlaSil

Makeuphints © 2014-2015. İzinsiz kopyalanamaz | Destek- Blogger

Tasarım-Design- Değmesin yağlı boya